„Обичай ме навеки“ е поетичният дебют на писателката, журналист Виктория Милчева


Издателство „Виделина“ представи в навечерието на пролетта и на деня на поезията стихосбирката „Обичай ме навеки“ на актрисата-журналист Виктория Милчева, илюстрирана от художника-сюрреалист Евгени Йорданов. Галерия-книжарница София Прес трудно успя да събере почитателите, дошли да насърчат творческия дебют на младите творци, като техни почитатели бяха дошли дори от Добрич, Пазарджик и Видин.
Интересът към младата поетеса Виктория Милчева е разбираем, не само защото е актриса, журналистка и  ПР,  а защото тя е пряка потомка на видни българи като поетите Иван Милчев и Крася Титянова, на възрожденския просветител Георги Богданов – ученик на Йоаким Груев и деец на просветното движение през Възраждането. Член на Конфедерацията на българските писатели, зам. председател на дружество „Меридиани“ в Съюза на българските журналисти Виктория Милчева дейно участва в
организацията и пиара на много арт събития, нейни стихове са публикувани в редица сборници, като през март получи поетично признание и грамота в Париж, откъдето получи поредно международно отличие в поетичния конкурс за Европоезия в две категории за стихотворението ѝ  „С целувка нежна глътка вино да отпием“.
На събитието присъстваше от Добрич и литературният критик и писател Николай Пеняшки, с който Виктория подготвя няколко проекта тази година за деца и възрастни.
Актрисата Лили Филипова, изиграла емблематични роли на театралната сцена и член на
Съюз на независимите писатели, представи стихове на поетесата, които трогнаха до сълзи нейния малък син Антон, който не се сдържа и благодари на майка си пред всички присъстващи за творбите, които му е посветила. Неотлъчно до Виктория Милчева бе ѝ нейния годеник моделът Ивайло Цветанов от модна агенция X Model Group, който участва в няколко бългаски филми, музикални клипове и ТВ реклама.
Емоционална, прочувствена и затрогваща, презентацията на книгата „Обичай ме навеки“ стана възможна
благодарение на издателство „Виделина“, което наред с многото философски, научни и исторически книги, реши да подкрепи, да издаде и да подаде ръка в творческия дебют на двама млади творци, които имат характерен почерк, умеят да разбунят духовете и са типитеч пример и ново лице на съвременното ни изкуство.  
Специално пред присъстващите издателят Стефан Кирляшев от издателска къща „ Виделина“  съобщи, че от понеделник  книгата на Виктория Милчева „Обичай ме навеки“ ще я има по книжния пазар.

Популярни публикации от този блог

Хора много,човеци малко

ЧЕРНО МОРЕ

Изповед на твореца