Добро утро!

Добро утро! Всеки от нас има различно мислене и мироглед!  Представата за живота  в очите на всеки един от нас е различена.
За мен трябва да имаме ясни ценностни и приоритети. Да се стреми спокойно  през целия си живот към своите  ценности, а не да се сливаме с пошлостите от всекидневието, което ни заобикаля. Както по улиците има кофи за боклук, но има и красива архитектура, така в живота има обществени клоаки, но също и ценности (личности, идеи, изкуство), които ни заобикалят. Важно е да избираме внимателно накъде да гледаме, защото от това зависи как да  живеем. Нужно да имаме по-висока морална претенция към себе си. 
Не си струва да зацикляш върху обидите, пренебрежението и лицемерието на други индивиди насочени към нас. Когато ви е тежко си спомнете  за една мисъл: „Никой не ти е приятел, никой не ти е враг, но всеки е учител“. Постарай се да приемеш като урок сложните ситуации, в които попадаш през живата си. Защото всеки един урок те прави по силен и променя нещо в теб.Трябва да бъдем добри и да правим добро,  да прощаваме, защото някой ден ще ни се върне всичкото добро, което сме правили. Понякога не е нужно много,за да те направи някой щастлив, както ти него. Един малък жест, една блага вест или една мила дума може да разчувства човек и той да се почувства истински щастлив. 

Популярни публикации от този блог

Хора много,човеци малко

ЧЕРНО МОРЕ

Изповед на твореца