Честит имен ден на всички именници днес!

Честит имен ден на всички именници днес! Желая  на вас и на мен много здраве, щастие, успехи в професионален и личен план! Не случайно носим името победа, за да можем с лекота да постигаме целите си в живота.Нека не спираме да мечтаеме, защото мечтите се сбъдват стига да да искаме нещо силно и от сърце. Именници днес са Виктор, Виктория, Викентий , Минчо, Мина, Минка.
Св. мъченик Виктор бил войник по време на царстването на император Марк Аврелий Философ (161-180 г.). Когато императорът започнал гонение на християните, Виктор се отказал да принесе жертва на боговете. Тези задължителни жертвоприношения били проверка за предаността на войните към боговете, императора и родината. Светецът бил предаден на мъчения, но преминал невредим всички изпитания. Чрез силата на молитвите си той победил чародей, който оттогава се отказал от врачуването и станал християнин. По молитвата на светеца внезапно прогледнали ослепели войници.
Виждайки чудесата, които Господ явил чрез св. Виктор, младата благочестива съпруга на един от 
мъчителите, Стефанида, открито прославила Христа, за което била предадена на люти мъчения. Светия мъченик Виктор обезглавили. Мъчениците пострадали в Дамаск през II век, където честните им останки били погребани.

Популярни публикации от този блог

Хора много,човеци малко

ЧЕРНО МОРЕ

Изповед на твореца