Замисли се






















Сещате ли се за онзи виц, с казана на българите в ада, който единствен е без пазач, защото ако някой реши да изплува нагоре, другите ще го дърпат за краката, действа с пълна сила в наши дни. Лошотията е голяма работа, няма равна на себе си. Прав е големият Елин Пелин, който написа: "Ако има гений на завистта, той непременно е българин!"
Трийте, рушете – това е типично за деструктивните сили, които не могат да разберат, че каквото и да правят в света действат законите на еволюцията и на съзиданието.
Нека има по малко двуличие, фалш и лицемерие. Нека бъдем по-добри, благородни, чисти, искрени и лоялни. Нека правим добро не само днес, а всеки ден. Нека не слагаме материалното на първи план, защото това е начин за оцеляване. Нека бъдем себе си, а не да се нагласяме според хората, за да им се харесаме. Нека бъдем това, което сме, защото няма по-хубаво от вътрешната душевна красота, мир и извисяване. Не е нужно да има много хора около теб, а да си обграден от тези, които наистина те уважават заради твоите качества и способности.

Популярни публикации от този блог

Хора много,човеци малко

ЧЕРНО МОРЕ

Изповед на твореца