Пропускане към основното съдържание

СУРВАКАРЧЕАз сурвакарче съм  голямо
Коледни  песнички  научих  само.
За този  светъл  прекрасен  ден
Дядо Коледа ви  изпрати чудеса  по  мен.

Със  сурвачка  и  торба  на  рамо
ще  ви  дарявам с  радости от рано.
Коледа е  днес, пригответе  гърбовете!
Не  се  страхувайте, хубаво  се  наведете!

Със бонбони  и  коледни  сладки  ни  дарете
да са ни силни  през  тази  година  гърбовете!
Да  сме  живи, да сме  здрави догодина
с Новата година радостни  щастливи  до амина.
Автор: Виктория  Милчева

Коментари

Популярни публикации от този блог

ПРОСТО ЖЕНА

Жената е прекрасно цвете в полята.   Златно камъче,непресято в реката.    С неземна хубост напролет разцъфтява  и с очи лъчисти с нежност озарява.   

За хораталюбими тя богиня e красива -    борбена, засмяна като неземна самодива. Родена, за да бъде тачена и обичана. Да е цвете нежно - с най-мили думи наричана. 

Като роза ухайнаживота с любов докосва.  ту с шип те боцва, или с аромат те омагьосва.  Богиня прелестна тя с обич всички ни дарява поела на раменете съдбата ни озарява. 

Жената е майка предена и достойна,  като птица грижовна,волна, песнопойна.  Дарява любимия с нежност и утеха, завива рожбата си с топла, мека дреха.
През нощта понякога тъгува в самота.   Неразбрана прегръща живота, радостта.   През годините тя горда не свежда глава.  Чува ритъма на пулса си като мълва.  Жената иска да е

ОДА ЗА ЛЮБОВТА

Знаеш ли, откакто свят светува любовта от древни времена царува. След срещи пълни с радост и любов обгърнати от щастие и нежен зов.
Две души след вино се опиват и по цели  нощти не заспиват. Гребватблаженството с пълни шепи забравят мъки и страдания нелепи.
Сърца ранени в живота се събират и топлината взаимно те намират. Думи тежки понякога се чуват, но обединени душите им добруват.
Когато няма на кого да се опрат бариерите от злини сами рушат, за да се почувстваш спокоен и щастлив прескачаш дигите и приятеля лъжлив.
Искаш ли ти да се опреш на мъжко рамо и да се почувстваш защитен, радостен само, потърси щастието скрито дълбоко в твоето тяло то ще премини стремглаво през пампаси цяло.
Повярвай в истинската, чиста любов. опианен от жаждата и нежния зов

С ЦЕЛУВКА НЕЖНА ГЛЪТКА ВИНО ДА ОТПИЕМ

Вървя сред лехите с нацъфтели рози. Тук няма фалш и лицемерни пози. Носи се мирис на нежни цветя и красота, която ме кара да летя.
Имам желания и хиляди надежди с чаша вино отмятам болка и одежди. Пирина пее моята лирична песен душата ми по теб лети. Животът е чудесен!
Седя и мечтая за деня, когато ще сме двама. Сърцето ми зове те, любими, без драма. Искам телата с постеля топла да обвием, сцелувка нежна глътка вино да отпием.
Не искам повече болка и тъга. Ела! Остани при мене навеки сега! Искам да усещам сърцето ти лудо да преживеем двама поредното чудо.
Чакам те! Къде се бавиш, мили? Ела! Да те чакам вече нямам сили. Искам със светлина живота ми да озариш. Любов,внимание и нежност да ми дариш.
Да почувствам, че отново аз живея, че схиляди мечти не спирам да лудея. С чаша руйно вино в буйна младост да отпием първа глътка обща радост.
От копнежи тялото ми нежно тръпне.